ورمیکولیت
ورمیکولیت

ورمیکولیت منبسط که به اختصار ورمیکولیت گفته می شود ماده عایقی است که از منبسط کردن یا ورقه ای کردن یک کانی طبیعی میکا در اثر حرارت بدست می آید. ( استاندارد ملی 80۸۴ دار – بند ۸-۴)
ورمیکولیت: ورمیکولیت نام عمومی گروهی از آلومينوسیلیکات های آبدار آهن و منیزیم است ویا بخشی از گروه کانی های فیلوسیلیکاته (سیلیکات های صفحه ای) که در ظاهر شبیه به میکا می باشد، از دگرسانی ویا هوازدگي کانی های بیوتیت وفلوکوبیت ایجاد می شود. ورمیکولیت دارای آب فشرده در میان لایه های سیلیکاته است در نتیجه هنگامی که حرارت داده می شود، آب خارج شده وكانی منبسط می گردد. از مشخصات دیگر آن میتوان به جذب رطوبت ، ایجاد تخلخل و باقی ماندن در جریان سیال آزاد مقاومت گرمایی بالا ، از نظر شیمیایی خنثی، ضد پوسیدگی ، بی بو مقاوم در برابر آتش و… را نام برد. اما کاربرد های آن در صنایع مختلف کشاورزی، باغبانی وگلکاری (کودشیمیایی ، علف کش و حشره کش ها و ایجاد تخلخل وجذب بیشتر خاک)، عایق کاری، نسوز،مصالح ساختمانی (سیمان وبتون های سبک) جاذب وحامل ، فیلم های انعطاف پذیر، پرکننده های پلاستیکی و…
کانه ورمیکولیت یک سیلیکات آبدار است که دارای خواص ویژه ای می باشد بخاطر ساختار مولکولی خاص آن چنانچه حرارت داده شود افزایش حجم يافته و قابلیتهای متعددی پیدا می کند .نظير عایق صوتی وگرمایی بودن ،جاذب وحامل مواد شیمیایی ، پر کننده و عایق کننده بتون وغيره
با انجام فراوریهای شیمیایی می توان از آن یک جاذب الرطوبه خوب ساخت جاذب الرطوبه ای که بسیار سبک است و بر اثر جذب رطوبت افزایش حجم محسوسی نداشته و ساختار بلوری آن از هم نمی پاشد و بر اثر جذب رطوبت مایع نمی گردد. و می تواند در صنایع فوق حساس نظیر نانو الکترونیک بعنوان پوشش عایق و جاذب الرطوبه مورد استفاده قرار گیرد.
در این روش با جایگزین کردن و تعويض یونی کاتیونهای غیر ساختاری کانه ورمیکولیت می توان قدرت جذب آن را بشدت افزایش داد. بطوریکه قدرت جذب آن ۱۰ برابر میشود. بدون اینکه افزایش حجم محسوسی داشته باشد و یا اینکه بر اثر تکرار این مسئله ساختار بلوری آن دچار از هم گسیختگی شود.
آنالیز



